Choose language

Company Info

Joker

Joker is al meer dan 30 jaar het synoniem van avontuurlijk en voordelig reizen. Onze klanten stellen onze unieke reisbestemmingen, het deskundig advies, de boeiende presentaties en de exclusieve promoties van Joker erg op prijs. Reizen met Joker is meer dan zich verplaatsen van A naar B. Het is reizen met respect voor de mens, de natuur, ...
read more

Junior Product Manager Go-26 - Mechelen


Job ID: 51541
Job Views: 832
Location: Antwerpen
Sector: Tour Operators
Contract: Fixed: full-time
Posted: 04.16.2019

Job Description

 
We zoeken een Junior Product Manager voor GO-26 (de jongerenreizen van Joker) & Groepsreizen Zuid-Amerika en Zuid-Europa
 
Doel van de functie:
Bij Joker staat een team van 6 personen in voor de ontwikkeling en opvolging van de groepsreizen. Het zijn stuk voor stuk gedreven Product Managers die er alles aan doen om van de hun toegewezen reizen een succes te maken. Ze staan hiervoor in nauw contact met de vrijwillige reisbegeleiders, die een grote rol spelen bij het waarmaken van de droom van de vele Joker-reizigers. 
Als Junior Product Manager sta je in voor de vernieuwing van het aanbod, de voorstelling van de reizen in brochures en op website, de programmering op basis van cijfermatige analyse, de administratieve opvolging van de reizen, de ondersteuning van de reiskantoren bij de verkoop en het bijstaan van de reisbegeleiders.

Taken:
1. Voeling houden met wat er gebeurt in de wereld, specifiek voor de regio Zuid-Amerika en Zuid-Europa

2. Opvolgen wat er op reisvlak gebeurt in je regio.  Wat zijn de trends in de markt? Wat zijn de klantbehoeften? Waar liggen er opportuniteiten? Je verzamelt en analyseert op structurele wijze informatie en speelt daar op in met een gepast aanbod aan bestemmingen en formules. 

3. Het reisaanbod op een coherente manier creëren en beheren. Je bepaalt wat zal aangeboden worden en je managet de verschillende elementen van het aanbod van je regio: voorstelling van de reizen in brochure en op website,  fotoselectie,  info in de Praktische Infofiche, route, prijsbepaling, vluchten, profiel van begeleiders…

4. Coördineren van het aanbod voor jongeren in Joker Go-26. Doordat je voeling hebt met jongeren weet hoe je hen kan bereiken, begrijp je wat ze willen en speel je daar gepast op in met nieuwe of verbeterde concepten, formules en bestemmingen, steeds met de nodige onderbouw. Je schrijft een beleids- en actieplan en zorgt voor de uitvoering ervan. Dit alles in samenwerking met andere Joker-medewerkers, Karavaan (Secretariaat en begeleiders) en lokale partners.

5. Informeren, enthousiasmeren en promoten. Je draagt je reizen en het aanbod van Joker Go-26 uit. Je zorgt ervoor dat begeleiders en betrokken afdelingen over de juiste informatie beschikken en dat die er even enthousiast over zijn als jezelf. Je ondersteunt de kantoren en begeleiders, beantwoordt vragen en verzorgt de nodige trainingen. Je neemt initiatief om je reizen te promoten in samenwerking met de afdeling Commercialisering en in die zin ben je mee verantwoordelijk voor de goede verkoop van je reizen.

6. Praktisch organiseren en administratieve opvolging.  Je zorgt voor de praktische en administratieve opvolging van reizen zoals bijvoorbeeld eventuele reserveringen, versturen van vertrekdocumenten, beantwoorden van vragen van begeleiders en reiskantoren via mail en telefoon, het uitzwaaien van begeleiders voor vertrek, enz…  60% van de tijd gaat naar deze taken.  

7. Ondersteunen en adviseren van begeleiders tijdens het reizen. Je stapt mee in het wachtsysteem waarbij we de ‘noodtelefoon’ 7 dagen op 7, 24 u op 24 u bemannen om begeleiders met vragen of problemen op reis bij te staan.

Job Requirements

 
Functieprofiel:
Opleiding en ervaring:
- Minimum Bachelorniveau, aantoonbare feeling voor toerisme (met bijv. een diploma in Toerisme), én marketing; eerste ervaring met reizen op een avontuurlijke en duurzame manier, vnl. in Zuid-Amerika en Zuid-Europa. 
- Ben je reisbegeleider of ben je bereid het te worden, dan heb je een streepje voor. 

Kennis:
- Je hebt goede kennis van Microsoft Office (Powerpoint, Word, Excel)
- Je spreekt en schrijft goed in het Engels en Spaans. Je trekt je plan in Frans en je Nederlands is uitstekend.
- Je weet wat er in de wereld gebeurt, je weet wat avontuurlijk en duurzaam reizen inhoudt
- Je hebt marketinginzichten 
- Heb je kennis van reispakket- en luchtvaartwetgeving, dan is dat een pluspunt
 
Vaardigheden: 
- Je bent commercieel vaardig, je hebt voeling met jongeren en weet daar op in te spelen. Je bent actief gericht op het behalen van resultaten en doelstellingen en neemt initiatief bij tegenvallende resultaten.
- Je kan plannen en organiseren: je kan je eigen werk organiseren, zelf doelstellingen formuleren en je beschikbare tijd en energie richten op de hoofdzaken en acute problemen. 
- Je bent snel in het leren van meerdere administratiesystemen en je bent gestructureerd in het aanpakken van administratieve taken
- Je beschikt over uitgesproken sociale-  communicatieve en presentatievaardigheden. Je kan gemakkelijk contact leggen en weet om te gaan met vrijwilligers (= de reisbegeleiders).  Je kan hen enthousiasmeren en motiveren, net zoals je dat met verkopers kan. Je bent goed in schriftelijke en mondelinge doelgroepgerichte en empathische communicatie. Je kan presentaties geven. 
- Je beschikt over analytisch vermogen waardoor je informatie kan analyseren en gepaste conclusies kan trekken.
- Je bent creatief en innovatief. Je kan vernieuwende ideeën aanbrengen, evalueren en tot stand brengen.
- Je kan doortastend handelen, blijft kalm bij crisissituaties en je kan problemen onder druk oplossen. 
- Je heb zin voor initiatief en je kan een trekkersrol opnemen.
 
Waarden/attitude:
- Je bent verzot op avontuurlijk reizen, duurzaamheid draag je hoog in het vaandel.
- Je bent enthousiast en je bent positief ingesteld.
- Met fierheid verdedig je de doelstellingen, visie en waarden  van Joker (verwondering, openheid, contact, respect, avontuurlijk en duurzaam).
- Je ben betrouwbaar…
- … én leergierig
- Je bent flexibel ingesteld en bent bereid tot avond- en weekendwerk indien nodig. Je kan  omgaan met piekperiodes qua werkvolume en je bent bereid om mee te stappen in een wachtsysteem van ‘de noodtelefoon’ voor begeleiders op reis. Je bent bereid om bij problemen buiten de werkuren de nodige verantwoordelijkheid op te nemen.
- Je bent een teamspeler, denkt vanuit een ‘wij’,  zowel binnen de eigen afdeling als in relatie tot andere afdelingen en Karavaan vzw, de vereniging van reisbegeleiders.
 
Wij bieden:
- Vast bediendencontract met onmiddellijke indiensttreding
- Een stimulerende, jonge werkomgeving in Mechelen (vlakbij het station)
- Correct loon en extra-legale voordelen
 
Interesse?
Stuur je CV en motivatie, via MyTravelJob.be, voor 30 april 2019 aan Annick Holvoet, teamleader afdeling groepsreizen bij Joker.