Choose language

Company Info

Thomas Cook

Bij  Thomas Cook Belgium ben je elke dag in de weer om de dromen van onze klanten waar te maken. Je kiest voor een dynamische organisatie, we zijn continu in beweging en kijken ernaar uit samen te werken met nieuwe collega’s die zich vlot aanpassen aan onze snel-veranderende omgeving. We geloven sterk in “empowerment” ...
read more

Retail Director - Gent


Job ID: 51444
Job Views: 3133
Location: Oost-Vlaanderen
Sector: Travel Agencies - TMC's
Contract: Fixed: full-time
Posted: 01.10.2019

Job Description


Jobomschrijving:
Als Retail Director ben je verantwoordelijk voor ons Neckermann retail netwerk met 300 enthousiaste commerciële talenten in  bijna 100 Neckermann Vakantiewinkels in Wallonië, Brussel en Vlaanderen. Je bent eindverantwoordelijk voor het financiële resultaat van de Neckermann Vakantiewinkels en  de aansturing van je Sales Management Team.

Als lid van het Directie Team en het Commercial Management Team, neem je de verantwoordelijkheid over onze Neckermann vakantiewinkels en bouwt deze verder uit.
Je ontwikkelt uitdagende maar realistische strategische doelstellingen en vertaalt deze in concrete actieplannen en meetbare KPI’s.
Je zin voor innovatie en creativiteit, gekoppeld aan sterke analytische skills laat je toe om innovatieve commerciële initiatieven te nemen, deze te implementeren en succesvol te laten verder groeien in de Belgische markt.
Je bent verantwoordelijk voor het salesresultaat van het retailnetwerk van Neckermann :
Je stelt verkoopstargets en budgetten op, bewaakt deze en stuurt bij waar nodig (full P&L responsibility). Je volgt je salescijfers op de voet op, analyseert deze grondig en neemt gepast actie waar nodig.
Je drijft je verkoopsorganisatie naar optimale resultaten en geeft daarbij zelf het voorbeeld.
Je ontwikkelt en implementeert innovatieve, commerciële initiatieven om Neckermann nog sterker te onderscheiden van de concurrenten.
Je neemt de operationele leiding van het Sales Management Team van Neckermann voor je rekening:
Je vertaalt de algemene bedrijfsstrategie in een concrete retailstrategie, -visie en projecten en volgt deze op.
Je standaardiseert het verkoopsproces, de kwaliteitsnormen en klantenservice en optimaliseert waar nodig.
Je vertaalt de behoeften vanuit je retailnetwerk in concrete doelstellingen voor interne afdelingen, waaronder Touroperating, Marketing, PR, E-Commerce, …
Je bent frequent aanwezig in je Neckermann Vakantiewinkels in het hele land. Zo hou je de vinger aan de pols en weet je echt wat er leeft bij jouw teams.
Je bent een krachtig en empathisch leider,  je staat voor je business en je enthousiasme werkt aanstekelijk. Je inspireert en coacht je Sales Management team dynamisch en resultaatgericht naar marktleidende performance.
Je rapporteert aan de Managing Director van Thomas Cook Belgium.

Job Requirements


Profiel:
Je behaalde een  masterdiploma, bij voorkeur in een commercieel-economische richting.
Je hebt minimum 10 jaar commerciële ervaring, een aantal jaren ervaring in de aansturing van één of meerdere retailkana(a)l(en) is een sterke plus.
Je beschikt over de capaciteiten om op strategisch (C-level) niveau na te denken, te analyseren en samen te werken.
Kennis van het retail landschap in België is een must.  
Je bent analytisch sterk, verdiept je graag in de verkoopscijfers (op nationaal, regionaal en winkelniveau) en neemt ownership van je P&L.
Ervaring in business omgevingen met uitdagende marges en een focus op cost efficiency is een pluspunt.
Je bent een salesvrouw/man in hart en nieren, je engageert en motiveert je interne en externe stakeholders en draagt je passie voor je klant uit.
Je ben een ondernemende, resultaatgerichte initiatiefnemer, werkt pragmatisch en doordacht en draagt klantensatisfactie hoog in het vaandel.
Je bent flexibel, assimileert snel en houdt ervan te werken in een dynamische en snel-veranderende omgeving.
Je bent een charismatisch, dynamisch en enthousiast people manager. Je hebt ervaring in het aansturen van multi-location teams.
Je woont bij voorkeur centraal in België, je werkterrein ligt in Wallonië, Brussel en Vlaanderen.
Je communiceert professioneel (mondeling en schriftelijk) in Frans, Nederlands en Engels.
Je werkt vlot met MS Office toepassingen (Excel, PowerPoint, Word, Outlook, OneNote).
 
Ons aanbod:
een boeiende uitdaging op director niveau binnen onze innovatieve en dynamische organisatie
een contract van onbepaalde duur
een marktconform salarispakket aangevuld met interessante extralegale voordelen (firmawagen + tankkaart, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, dertiende maand, woon-werkverkeer, pensioenplan, representatievergoeding, bonus )
20 vakantiedagen, aangevuld met 6 Happy Days
attractieve vakantiekortingen
interessante opleidingsmogelijkheden
flexibele werktijden en mogelijkheid tot occasioneel thuiswerk


 


  • Previous Next