Choose language

Company Info

TUI Belgium

Bij TUI staat de klant meer dan ooit centraal. We streven naar een passend vakantieaanbod als antwoord op individuele vakantiewensen. Niet enkel onze naam is veranderd, maar ook onze TUI shops worden in een gloednieuw jasje gestoken. Een "look & feel" die onze klanten nog meer doet verlangen naar vakantie en waar ze via digitale ...
read more

Purchasing Manager Overland - Oostende


Job ID: 51421
Job Views: 3065
Location: West Vlaanderen
Sector: Tour Operators
Contract: Fixed: full-time
Posted: 12.04.2018

Job Description


Kies voor een job bij TUI en help elke dag onze belofte 'Discover your smile' waar te maken. Wist je dat TUI Belgium de grootste Belgische toerismegroep is? Een jonge én hyperstabiele onderneming actief in touroperating, distributie én luchtvaart. Geef jouw (internationale) ambitie vleugels binnen ons bruisende team van 2000 gedreven collega's. Met de verticale, horizontale en geografische doorgroeimogelijkheden zitten je carrièreplannen meteen op kruissnelheid. 
Ga bij ons de uitdaging aan met de TUI-smile op je gezicht: het symbool voor de waardering en tevredenheid van onze klanten, én van onze medewerkers. 
 
Als Purchasing Manager wordt je de ambassadeur van de Benelux Product & Purchasing afdelingen Car Holidays, Citybreaks en Bus Tours. Jouw takenpakket omvat:
-          De verantwoodeljkheid over alle inkoop- en accountmanagement gerelateerde activiteiten omtrent de Car Holidays, Citybreaks en Bus Tours leveranciers van TUI Benelux voor 1/meerdere source markets.
-          De aankoop van capaciteiten en gerelateerde diensten conform de behoeftes, richtlijnen, jaarplanningen en organisatiedoelstellingen van de diverse source markets tegen de juiste prijs en de juiste marge op het juiste moment. Hierbij zorg je voor voldoende aanbod van voldoende kwaliteit en voor het juiste assortiment (passend bij de diverse brands, labels, doelgroepen en source markets).
-          Het optreden als centrale spil tussen diverse stakeholders binnen de source markets (product, promoties/specialist, yielding, …) als met de andere leveranciers.
-          Het opvolgen dat de samenwerking telkens ontwikkeld wordt tot een volwaardig partnership op lange termijn.
-          Het monitoren van de buying activiteiten/verkoop doorheen het jaar. Ook zorg je ervoor dat het in de markt zetten van producten mogelijk wordt.
-          Het nauwkeurig aanvullen van de aangeleverde reporting tools vanuit Joint Overland Puchasing alsook het tijdig opleveren aan de source markets.
-          De ontwikkeling van jouw inzicht en expertise in de inkoopcategorieën en het op de hoogte blijven van nieuwe product- of marktontwikkelingen.
-          Het volledig zelfstandig opstellen van samenwerkingscontracten met leveranciers aan de hand van het inkoopsysteem.

Job Requirements


Are you the smile we need?
Je hebt minstens 3 jaar tour operating/Buying ervaring en bent op zoek naar een nieuwe uitdaging.
Je kunt je vlot uitdrukken in zowel Nederlands, Duits als Engels. Andere talen zijn een pluspunt! Ook ben je een uitstekende onderhandelaar en ben je sterk in het overtuigen van mensen.
Je kunt heel zelfstandig werken. Ook ben je stressbestendig en kun je je eigen werk inplannen om deadlines te halen.
Je straalt en ademt ‘TUI’ volledig uit. “Trusted-Unique-Inspiring”, het zit in jouw DNA!
Je bent analytisch ingesteld en kunt vlot je weg vinden met cijfermateriaal.

Already smiling? There’s still more!
We bieden jou een baan bij het grootste reisbedrijf van Europa met gedreven, enthousiaste collega's binnen TUI Benelux én daarnaast ook de mogelijkheid om samen te werken met Europese collega's in jouw vakgebied. Je maakt deel uit van een dynamisch bedrijf met heel wat internationale contacten.
TUI is er ook voor gekend dat we heel erg pro duurzaamheid zijn. Zo kun je gratis met de trein naar Oostende komen én kun je van ons een fiets krijgen om de 2 km van het station tot onze hoofdzetel af te leggen. Elke week wordt ook vers fruit voorzien voor iedereen.
Collega’s en sfeer op het werk zijn voor ons ook enorm belangrijk. Daarom voorzien we elke maand aan ‘Happy People Pub’ in onze bistro waar je even kunt bijkletsen met de collega’s met een hapje en een drankje.