Choose language

Company Info

Joker

Joker is al meer dan 30 jaar het synoniem van avontuurlijk en voordelig reizen. Onze klanten stellen onze unieke reisbestemmingen, het deskundig advies, de boeiende presentaties en de exclusieve promoties van Joker erg op prijs. Reizen met Joker is meer dan zich verplaatsen van A naar B. Het is reizen met respect voor de mens, de natuur, ...
read more

Air Travel / Ticketing Specialist - voor het Joker hoofdkantoor in Mechelen


Job ID: 51294
Job Views: 489
Location: Antwerpen
Sector: Travel Agencies - TMC's
Contract: Fixed: full-time
Posted: 08.02.2018

Job Description

 
Vacature Air Travel / Ticketing Specialist (m/v/x) voor het Joker hoofdkantoor in Mechelen
 
Waarom we je nodig hebben:
Laten we even duidelijk maken waarom we een Air Travel/Ticketing Specialist nodig hebben.
1. Atleten, muzikanten, filmploegen, artiesten, enz… zijn allemaal expert in hun domein.  Waar deze VIP’s meestal niet in uitblinken, is in het boeken en uitschrijven van hun vliegtickets.  Want dat doet de Air Travel / Ticketing Specialist voor hen !  Volgens de meest efficiënte route, rekening houdend met alle speciallekes die erbij horen.  En als plannen veranderen, last-minute een Plan B voorzien.
2. Zoals subtiel verwerkt in punt 1, is het boeken en uitschrijven van een vliegticket niet hetzelfde. Een vliegticket correct uitschrijven volgens de IATA-richtlijnen steekt nogal nauw. Daarom is dit alleen dagelijkse kost voor een Air Travel / Ticketing Specialist. Hiervoor rekenen de andere Joker-collega’s dus op jou en de rest van het team.
3. In joker.be worden bijna dagelijks nieuwe vliegpromoties gepompt.  Wij hebben daar geen kaboutertjes voor, maar Air Travel / Ticketing Specialists die de catch of the day vangen door alle vliegtarieven in kaart te brengen en per continent, land en luchtvaartmaatschappij de voordeligste eruit te halen. Om dan op joker.be in onze etalage te zetten voor duizenden bezoekers per dag.
4. Cava: die knalt al eens door ons industrieel pand aan de Mechelse vaart. De collega’s van het Air Travel / Ticketing Specialists-team zitten daar meermaals voor iets tussen, door de skyrocketing cijfers die ze maandelijks halen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd !
 
De titel:
In bovenstaande puntjes haalden we 4 keer je toekomstige titel aan: Air Travel / Ticketing Specialist.  Het is namelijk een gangbare methode om, als mensen iets niet begrijpen, gewoon herhaaldelijk hetzelfde opnieuw te zeggen. Best iets luider.  Maar als dat niet volstaat, leggen we het graag nog eens in het lang en het breed uit.  Sit back and relax:
 
Doel van de functie:
De Joker Air Travel / Ticketing Specialist (ATTS) is een echte specialist op het gebied van luchtvaart in de brede zin van het woord en heeft minimum enkele jaren ervaring met de uitgifte van vliegtickets.  De Joker ATTS wordt aangestuurd door het hoofd van de AirMatters-luchtvaartafdeling.

Job Requirements

 
Profiel:
Opleiding:
Bachelor Toerisme, mét enkele jaren ervaring in de verkoop én uitgifte van vliegtickets.
 
Kennis en ervaring:
Goede markt- en productkennis van de reis- en luchtvaartsector (serviceklassen, routes, allianties, etc.)
Goede kennis IATA-ticketing
Vlot kunnen omgaan met GDS Amadeus
Goede geografische kennis
Goede kennis Microsoft Office (PowerPoint, Word, Excel)
Vlot kunnen omgaan met een administratiesysteem, bij voorkeur Servico
Websites up-to-date houden met voordelige vliegtarieven
Input geven voor nieuwsbrieven, met nuttige en minder nuttige weetjes (zoals: welke luchtvaartmaatschappij biedt zelfs in Economy gratis cava en is daarmee uniek ?)
Perfect Nederlandstalig
Goede kennis van Frans en Engels
 
Weet dat…
We een aantal geduldige collega’s in huis hebben die je ook training zullen geven als je hier of daar wat kennis mist.
Mis je een heel pak van de kennis en ervaring die we vragen, dan zal je er een stevige lap op moeten geven in je sollicitatiebrief en eventueel gesprek. Maar niets is onmogelijk: Duitsland lag al in de 1ste ronde uit het WK terwijl landen doorgingen die op papier veel minder sterk waren !
 
Vaardigheden
Het belangrijkste: gedisciplineerd, flexibel, correct en zelfstandig kunnen werken, loyaal en klantgericht zijn.
Iets klassieker geformuleerd, maar anders lachen ze ons uit op vacature.be omdat we te weinig HR-jargon gebruiken:
Commercieel, discreet en kwaliteitsgericht werken.  Actief gericht zijn op het behalen van resultaten en doelstellingen.
Klantgerichtheid. Het vermogen om de wensen en behoeften van de klant correct in te schatten en hiernaar te handelen.  Creëren van een vaste relatie met klanten.
Plannen en organiseren. Het eigen werk organiseren, doelstellingen realiseren, beschikbare tijd en energie richten op de hoofdzaken.
Sociale en communicatieve vaardigheden. Gemakkelijk contact kunnen leggen in gesprekken met verschillende doelgroepen. Enthousiasmeren van collega’s. Goede schriftelijke en mondelinge doelgroepgerichte en empathische communicatie.
Analytisch vermogen. Informatie kunnen analyseren en daaruit de gepaste conclusies kunnen trekken.  Gedrag aanpassen in functie van veranderende omstandigheden.
Doortastend kunnen handelen. Crisissituaties aankunnen. Praktisch ingesteld, probleemoplossend.
Zin voor initiatief.
 
Waarden/attitude
Nieuwtjes uit de luchtvaartsector een waardig gespreksonderwerp vinden. Bij het aanbod van een rondleiding achter de schermen op Schiphol, als eerste inschrijven. Dat type dus.
Enthousiast, positieve ingesteldheid
Fier om de visie en waarden (verwondering, openheid, contact, avontuurlijk en duurzaam) van Joker te verdedigen (liefst geweldloos)
Betrouwbaar
Leergierig
Flexibele instelling, bereid tot sporadisch avond- en weekendwerk, kunnen omgaan met piekperiodes qua werkvolume
Teamspeler, zowel binnen de eigen luchtvaartafdeling als in relatie tot de andere Joker-reiskantoren en -afdelingen
 
Wij bieden:
We zouden het nog vergeten met al ons gebabbel, maar dit is wat we bieden:
Een vast bediendencontract bij de avontuurlijkste reisorganisatie van het land
Onmiddellijke indiensttreding
Een gezellige werkomgeving in Mechelen (vlakbij het station) – altijd een beetje thuiskomen hier